Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

10 odličnih razloga za učenje drugog jezika

1.      Izgrađivanje čvrstog temelja 
Učenje drugog jezika može dovesti do boljeg razumijevanja te boljeg vladanja gramatikom na maternjem jeziku. Shvaćanje drugog jezika nas potiče na razmišljanje o materinjem jeziku.

2.    Razvijanje moždanih stanica 
Istraživanja o bilingualnom odrastanju pokazuju da učenje drugog jezika odlično utiče na razgibavanje moždanih vijuga – i razvoj moždanih stanica! Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Nature” siva je masa kod bilingualne djece znatno gušća nego kod monolingualne djece.

3.    Izgrađivanje samopouzdanja 
Učenje novog jezika je predivno iskustvo – bez obzira na dob. Učenje jezika kod djece je intuitivno i prirodno. Djeca uče sa zadovoljstvom i lakoćom, a takvo iskustvo im može izgraditi samopouzdanje i motivirati ih na učenje drugih stvari.

4.    Poboljšanje akademske uspješnosti 
Brojna su istraživanja dokazala da učenici koji su savladali strani jezik imaju bolje rezultate na ispitima nego djeca bez znanja drugog jezika.

5.    Bolje vladanje čitanjem 
Istraživanje univerziteta York u Kanadi pokazuje da bilingualna djeca lakše nauče čitati od monolingualne djece. Znanje i iskustvo u pričanju jednog i drugog jezika dovode do lakšeg razumijevanja i prednosti u učenju.

6.    Iskorištavanje prilika! 
U današnje vrijeme sve je teže upisati se u željenu školu ili fakultet a znanje drugog ili trećeg jezika uvelike povećava vjerojatnost upisa. Na svjetskom tržištu znanje više jezika postaje ogromna prednost.

7.    Šta ste rekli…? 
Djeca puno bolje raspoznaju razlike u tonu i glasu i puno im je lakše oponašati naglaske. Njihova čula, posebno  sluh, osjetljivija su i puno im je lakše, nego starijima, reproducirati nove zvukove. Rano učenje vašem djetetu omogućava tečno i samopouzdano vladanje jezikom.

8.    Proširenje horizonta
Odlazak u inostranstvo  i vladanje jezikom odabrane destinacije omogućava vam da se osjećate ugodno i dijelom kulture i svakodnevnice te zemlje – a ne kao slučajni prolaznik.

9.    To su bila dobra stara vremena  
Razgovaranje na materinjem jeziku s dijelom porodice  ili prijatelja koji žive na drugom kraju svijeta omogućava prirodniju komunikaciju i bliskiji odnos sa zajedničkom prošlošću. To je divan način za održavanje uspomena, priča i tradicija.

10.    Za cijelu porodicu! 
Učenje jezika je nešto što možete zajedno s ostatkom vaše porodice raditi – od kuće i kad god vama odgovara! Krenite što ranije!