Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Da li predavači trebaju podučavati o životnim vrijednostima?

Kada podučavamo, životne vrijednosti se uvijek podrazumijevaju. Poštovanje prema drugima, čekanje na svoj red, preuzimanje odgovornosti i predavanje zadataka na vrijeme su ključne vrijednosti koje su sastavni dio onoga što djeca uče u školi. Ove vrijednosti uče djecu ne samo da budu dobri učenici, već su i osnova za učenje kako postati uzoran građanin i dio zajednice.

Koje životne vrijednosti su najbolje?

Učitelji engleskog jezika, po samoj prirodi sadržaja njihovih časova, podučavaju životnim vrijednostima. Jezik koji učimo i govorimo utiče na naše razmišljanje, na način na koji gledamo na svijet, i na način na koji živimo naš život. Kada djeca uče drugi jezik, uče više od riječi; uče o različitim kulturama, različitim načinima ramišljanja i kako prihvatiti i poštovati različitosti.

Više od 30 godina iskustva u podučavanju engleskog kao stranog jezika mi je dokazalo da originalna metodologija, koju naši obučeni Helen Doron predavači koristi u svojim učionicama da bi podučavali engleski jezik, podržava usvajanje dobrih životnih vrijednosti. Naši predavači koriste pozitivan podsticaj, uz koji učenici uče poštovati jedni druge, kao i sami sebe. Učenje kroz igru i zabavu u malim grupama od 4-8 učenika njeguje zdrav takmičarski duh i vještine rada u timu.

Budite dio globalne zajednice

Helen Doron je jedna zajednica i Helen Doron časovi donose svijest o našoj okolini. Dok inače ne koristim ovaj blog kao ličnu platformu, sa ponosom predstavljam našu globalnu kampanju Young Heroes koja iz godine u godinu omogućava djeci da unesu promjene u svoje zajednice. Young Heroes ističe da nije potrebno imati supermoći ili neke posebne vještine da biste bili heroj. Neophodno je samo surađivati u cilju poboljšanja života ljudi i životinja u našoj blizini. Bilo može biti mladi heroj!

Željno iščekujemo novu Helen Doron Young Heroes kampanju u 2019-oj godini, da saznamo na koji to još način možemo doprinijeti poboljšanju naše životne sredine i mnogo se zabaviti!