Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Da li ste već glasali za Vaš omiljeni projekat?

Učenici iz 7 različitih Helen Doron škola u Bosni i Hercegovini su učestvovali u ovogodišnjem projektu “Young Heroes- Readers are Leaders” gdje su na raznovrsne načine promovisali svoje ideje o važnosti književnosti i čitanja.

Ukoliko još uvijek niste bili u prilici da podržite njihov trud i nevjerovatne ideje pri realizaciji ovih projekata, to možete učiniti sada putem ove stranice ! Pronađite svoj najdraži projekat i ostavite svoj glas do 5.6.2018.

 

  1.  Helen Doron Centar LC

U okviru našeg projekta, sproveli smo niz aktivnoti u kojima smo nastojali našim učenicima kroz 6 dana radionica čitanja, pisanja i crtanja u Historijskom muzeju BiH približiti knjige i književnost, kao i pokazati da knjige nisu nešto čega se treba plašiti, već da mogu biti izvor igre, maštanja, i zabave. Kao rezultat njihovog vrijednog rada, nastala je knjiga priča, pjesama i crteža koju smo nazvali “Moja prva priča”. Nakon što je knjiga objavljena u saradnji sa Historijskim muzejom BiH, organizovali smo i njenu promociju gdje smo pokazali proces njenog nastanka. Također, treba naglasiti da će sva sredstva od prodaje “Moja prva priča” biti donirana Historijskom muzeju BiH, kao naš znak podrške ovoj instituciji. Kao važan segment cijelog projekta, treba istaći i njegovu društveno odgovornu stranu. Na samom početku njegove ralizacije sa našim učenicima smo urganizovali uspješnu humanitarnu akciju sakupljanja knjiga za nezbrinutu djecu iz Dječijeg doma Bjelave u Sarajevu, nastojeći time pokazati važnost dostupnosti knjiga za svako dijete.”

 

2. Helen Doron Stari Grad LC

Naš projekat smo sproveli u 3 faze. Na samom početku projekta smo održali časove gdje su djeca čitala i prepričavala svoje omiljenje priče i bajke. U drugoj fazi realizacije našeg projekta smo oformili zaseban kutak za čitanje u našem centru gdje djeca mogu čitati dok čekaju početak svojih časova, te smo sakupili 108 knjiga za donaciju biblioteci. Kao posljednjoj fazi smo organizovali posjetu biblioteci gdje smo razgovarali o važnosti knjiga, te su djeca u grupama pisala svoje priče. Tri najbolje priče su objavljene i postavljene u naš LC, kao i u Sarajevskoj biblioteci koju smo posjetili. Ono što naumimo- to i ostvarimo!

 

3. Helen Doron Novi Grad LC

Naš tim je napravio obrazovni strip u kojem su djeca superheroji koji nas vode kroz najpoznatija Sarajevska kulturološka mjesta. Željeli smo da djeca razviju ljubav prema čitanju kroz mistično putovanje u magičnu zemlju mašte, gdje je sve moguće. Izražavajući svoju kreativnost i osjećanja, naša djeca su u potpunosti samostalno napravila svaku stranicu našeg stripa, koji su potom zamijenili za različite knjige za donaciju. Nakon što smo organizovali nekoliko radionica čitanja, prikupljene knjige smo donirali lokalnoj biblioteci.”

 

4. Helen Doron Tuzla LC

Primarna ideja našeg projekta je bila pokazati važnost,  kao i sreću koja proizilazi iz čitanja knjiga. Naši učenici su uživali u obilasku biblioteke i učenju u Braillovom pismu. Učenici su donirali biblioteci više od 100 knjiga, te su zauzvrat proveli nevjerovatno uzbudljiv dan istražujući i čitajući. Podijelili smo učenike u dvije grupe; mlađa grupa je slušala priče, te imala priliku pokazati puni obim svoje mašte i kreativnosti kroz svoje crteže. Starija grupa je imala priliku slušati Almedinu Hodžić dok im čita priče na Braillovom pismu, te pokazati svoje znanje i učestvovati u kvizu. Zabava za sve nas!”

 

5. Helen Doron Široki Brijeg LC

Naša misija je bila omogućiti djeci sa poteškoćama u razvoju iz centra “Marija, naša nada” sve nevjerovatne avanture koje mogu pronaći u knjigama. Uz pomoć i entuzijastično zalaganje učitelja iz našeg centra, odlučili smo napraviti audio knjigu. Odabrali smo bajke koje posjeduju nevjerovatan potencijal za primjenu u obrazovanju, zatim smo napisali i sopstveni scenario, te su riječi sa stranica oživjele na veoma zabavan i ekspresivan način. Veoma smo sretni što su naši novi prijatelji zavoljeli našu magičnu knjigu koja priča, te smo se uvjerili da sve što knjige nude zaista se jednako dobro prenosi kroz zvuk kao i kroz slova na papiru.

 

6.  Helen Doron Mostar LC

Bookfest je opet u modi! Odlučili smo da organizujemo posebne radionice za razmjenu knjiga u dvije gradske biblioteke gdje smo se nevjerovatno zabavljali! Pogledajte video našeg projekta i uvjerite se sami!

 

 

 

 

7.  Helen Doron Vogošća i Visoko LC

U sklopu naše kampanje smo organizovali kratko čitanje priča u našem LC-u, te zajedno sa organizacijom “Pričalice”, smo prikupili knjige koje smo donirali lokalnoj biblioteci. Naš dugoročni cilj je bio motivisati djecu da što češće posjećuju biblioteke, te stvoriti naviku posuđivanja i čitanja knjiga. Naši učenici kao i naši sugrađani su nam se pridružili našem cilju i misiji, i najvažnije od svega, svi su se mnogo zabavljali!