Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Engleski za tinejdžere početnike

Helen, Vi ste najpoznatiji po svom pionirskom radu vezanom za stvaranje jedinstvene metode za učenje engleskog u ranoj dobi, ali šta je sa tinejdžerima koji tek počinju učiti engleski? Postoje tinejdžeri kojima su potrebni zanimljivi materijali i materijali primjereni njihovim interesima i inteligenciji. Šta biste Vi preporučili?

Drago mi je da ste to pitali. Znam da smo najpoznatiji po programima za učenje engleskog u ranoj dobi. Ti programi počinju sa djecom starom tek tri mjeseca i nudimo 14 kurseva za djecu od tri mjeseca do 11 godina. Manje poznati, ali jednako važni, su naši kursevi za tinejdžere. Pedagoški stručnjaci su razvili te jedinstvene programe sa originalnom pop glazbom i pričama napisanim za tinejdžere. Nudimo početne, srednje i napredne nivoe koji pripremaju učenike za ispite Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike (The Common European Framework of Reference).

Postoje tinejdžeri kojima svakako treba početni nivo, ili su početnici koji su već učili engleski te znaju osnove jezika, ali trebaju ga učiti ispočetka, ili nikad nisu učili engleski. Jedan od naših novijih projekata bio je stvaranje kursa upravo za takve učenike.

Pretpostavljamo da su to učenici koji znaju latinicu i učimo ih osnove engleskog jezika, s naglaskom na govor i gramatiku. Ti programi su prikladni za djecu od 8 do 14 godina. Možda se pitate kako nešto može biti prikladno za osmogodišnjake i za tinejdžere. Posebnost ovih materijala je u tome što su slike i tekstovi zrelijeg sadržaja, pjesme su zanimljive, a materijali za početni nivo su prikladni za osmogodišnjake, jedanaestogodišnjake i četrnaestogodišnjake. Ekologija, prava žena i prava životinja su važna pitanja koja sadržaj kursa čine relevantnim i zanimljivim. Osnove jezika su povezane sa sadržajem višeg nivoa i to je dobro prihvaćeno.

Program je napravio međunarodni tim u saradnji sa Helen Doron teacher trenerima. Oni imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa tim uzrastom i stvaraju programe za ovu grupu. Sadržaj programa je prikladan za ovu dobnu skupinu, ali ključ uspjeha je naša jedinstvena metodologija. Kursevi su zabavni i živahni i polaznici uče u malim grupama. Naši kursevi su prikladni za sve vrste učenika, one koji uče vizuelno, auditivno i kinestetički. Kada ih podučavaju naši stručni učitelji koji ih potiču i ohrabruju, tinejdžeri na početnom nivou dobiju tačno ono što trebaju da bi uspješno naučili engleski.