Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Helen Doron Sarajevo Centar – Young Heroes poslali poruku prijateljstva i ljubavi

Riječ je o globalnom projektu Young Heroes (Mladi heroji), koji je u Sarajevu organizirala škola Helen Doron Centar Sarajevo, a s ciljem da inspirišu djecu kako bi pronašla heroja u sebi i otkrila koliko su utjecajna u društvu.

Na Trgu djece Sarajeva su bile postavljene tri stanice: na prvoj se igrala velika društvena igra “Čovječe, ne ljuti se!”, na drugoj stanici su se odigrale igre Igre povjerenja, a na trećoj stanici pod nazivom “Art&Crafts”, mladi članovi iz Organizacije altruista Svjetlo su zajedno sa učenicima Helen Doron Centra i članovima Udruženja Život sa Down sindromom izrađivali nakit, oslikavali kutije, pravili poklone jedni drugima i usput učili engleski jezik. Na platou su također bili postavljeni panoi sa pisanim radovima Helen Doron učenika o različitostima i prihvatanju na engleskom jeziku. Mnogobrojni prolaznici, uključujući i djecu, posmatrali su ovo današnje druženje, a neki od njih i učestvovali.

Tokom igara učesnici su razmjenjivali iskustva i educirali jedni druge o onome što su naučili.

Djeca Škole Helen Doron su se prvi put organizovano susreli sa drugom djecom koja imaju umanjene sposobnosti i Down sindrom, čime je u potpunosti opravdana ideja ove kampanje, a ovo je ujedno i početak velikog prijateljstva i saradnje škole Helen Doron Centar Sarajevo sa Organizacijom altruista Svjetlo i Udruženjem Život sa Down sindromom.