Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Nature at play

Polaznici škole engleskog jezika Helen Doron English u akciji sadnje drveća

Kako je planeta Zemlja jedini zajednički dom koji dijelimo, polaznici škole engleskog jezika Helen Doron English, odlučili su joj pokloniti ono što joj najviše treba, biljke, zelenilo i dodir dječje ruke, s ciljem očuvanja prirode za sve buduće generacije. Stoga su odlučili nakon zasluženog ljetnog raspusta, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, provesti jedan dan u prirodi, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja imali priliku, uz igru naučiti kako doprinijeti očuvanju planete Zemlje.

Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu šta znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi insistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika, usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici naše planete Zemlje,” – izjavila je Harisa Haznadar Vladić, predstavnik Helen Doron English škola.

I sami učenici su ovu akciju opisali kao zanimljivu, zabavnu, ali i edukativnu te pokazali veliko zanimanje za očuvanje naše planete.

Helen Doron English škola engleskog jezika u Bosni i Hercegovini sa radom je počela 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 učenika.

Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru, koja stvara prirodno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika što omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik,” istakla je Haznadar Vladić i dodala da je upis u sve škole na području BIH još uvijek u toku.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, biće dodijeljen i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima.