Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Povratak u školu! Kako isplanirati dodatne aktivnosti Vašeg djeteta

Mogu li djeca učiti engleski jezik nakon dugog školskog dana punog obaveza?

Kao roditelj sigurno želite osigurati najbolje svome djetetu. Ipak, različite porodice imaju različite pojmove optimalne ravnoteže između školskih i vanškolskih aktivnosti . Tako i svako dijete ima drugačije granice zone udobnosti i drugačiji kapacitet učenja.

Kako izabrati prave prilike za svoje dijete, a da ga ne opteretimo? Hoće li ono biti u stanju učiti?

Djeca mogu učiti nakon dugog i napornog  školskog dana, no potrebno je na umu imati neke faktore koji tome doprinose. Koja je dob vašeg djeteta? Koliko dodatnih aktivnosti već pohađa? Koje su očekivane norme u Vašoj zemlji?

 

Učenje kroz zabavu

Ispunjen dan ne znači nužno da dijete „ima previše toga.“  Čak će se i umorno dijete razbuditi kada radi nešto zaista zabavno i dobro se provesti nakon dugog dana. Međutim, potrebno je pobrinuti se da dijete koje pohađa dodatnu aktivnost nije iscrpljeno ili bolesno, u protivnom bi dodatna aktivnost bila nezdrava odluka za dijete.

 

Koje su prednosti vanškolskih programa?

Izvanškolski programi idealna su prilika za razvijanje dječjeg entuzijazma prema učenju i traženju vlastitih interesa. To doprinosi njihovom razvoju samopouzdanja kroz istraživanje novih talenata u područjima koja možda nisu dio školskog plana i programa.

Pri odabiru aktivnosti budite sigurni da su zabavne i uključuju dijete bez obzira na to šta podučavaju. Nakon dugog dana u školi, djeca će najbolje upiti sadržaj aktivnosti ako ona više liči na igru, a manje na tradicionalan čas u školi.

Dobro osmišljen program za učenje engleskog jezika, izgrađen na čvrstoj metodologiji, čini djeci učenje engleskog jezika kao drugog jezika izuzetno lakim. Zabavljajući se, djeca upijaju jezik, a da nisu ni svjesna kako istovremeno uče. Časove napuštaju puni energije, veseleći se idućima!