Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Priče za laku noć – uzbudljivo putovanje za svako dijete

Da li su Vama pričali priče za laku noć? Sjećate li se priča koje ste najviše voljeli? Vuk i sedam kozlića, Tri praščića, Snjeguljica i sedam patuljaka, Crvenkapica, Ivica i Marica… klasične su priče koje su nam pričali roditelji, najčešće prije spavanja.

Priče za laku noć za roditelje su dugo vremena bile samo sredstvo za uspavljivanje, nešto sa čime će lakše otpratiti mališane u zemlju snova, ali čitanje prije spavanja sa sobom nosi i niz drugih dobrobiti za dijete.

1. Pričama za laku noć potičemo rad mozga

Čitanje, za razliku od gledanja televizije, nije pasivno. Iako dijete upija sadržaj dobrih crtanih filmova, kada mu se čita mora uključiti mozak kako bi zamislilo ono što mu se čita. Mašta je samo jedna stvar koja se razvija prilikom čitanja. Dijete kojem se čita mora povezivati i zaključivati.  Kroz čitanje priča dijete će učiti nove riječi, ali istovremeno i slušati kako se pravilno izgovaraju riječi. Kada čitamo, bolje se izražavamo. Uz to, djeca kojoj se čita imaju puno bolju koncentraciju kada krenu u školu.

2. Pričama za laku noć otvaramo vrata u magični svijet

Sigurno Vam je draže pročitati neki bestseler koji će vam zagolicati maštu, tražiti od Vas da se iz stranice u stranicu približite trenutku otkrivanja ubice ili odvesti Vas u neki svijet fantazije, nego vijesti iz dnevnih novina. Pogotovo prije spavanja. Svi volimo zaploviti u neki drugi svijet uz knjigu, pa tako i djeca. Uz priče o princezama i zmajevima, patuljcima i vilama djeca mogu i učiti o svojem malom mjestu svemira u kojem žive.

3. Priče za laku noć pozitivno utiču na emocionalni razvoj

Djeca teško govore šta ih muči i teško im je iskomunicirati svoje osjećaje. Najčešće plaču i viču kada im nešto smeta, a smiju se kada se zabavljaju. Kroz priče za laku noć možete riješiti različite probleme. Knjige za djecu na jedan divan način govore o problemima i kako ih riješiti. Na primjer, ako dijete ne želi prati zube – možete naći priču o pranju zuba. U udobnom krevetu u zagrljaju mame i tate čitajući ili slušajući priče za laku noć dijete može riješiti problem – poistovjetiti se s junakom, razmisliti o njemu i na kraju čak doći do pojedinih zaključaka pa čak i postaviti pitanja nakon pročitane priče.

 

Uz našu novu aplikaciju „Bedtime Stories with Grandma“ imate izvrsnu pomoć u pričanju priča za laku noć. Uz ovu aplikaciju Vaša djeca ne samo da slušaju tradicionalne priče na engleskom, nego i prate riječi i gledaju prekrasne ilustracije dok slušaju priče. Priče pripovijeda majka Helen Doron.

Učinite odlazak na spavanje posebnim za Vas i Vaše dijete i posjetite http://www.tinytap.it/store/course/677/