Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Seminar NTC sistem učenja – Dr. Ranko Rajović

U subotu, 25.02.2017, u općini Novi Grad u Sarajevu, održan je seminar: „Razvoj inteligencije kroz igru – NTC sistem učenja“ (nivo 1 i 2). Seminar je nastavak projekta „Prevencija psihomotornih poremećaja kod djece 0- 7 godina života“, u organizaciji Udruženja doktora medicine. U septembru 2016. godine u Sarajevu dr. Ranko Rajović je održao prvi nivo seminara za preko 50 polaznika.

NTC je specijalizovani program za edukaciju roditelja, vaspitača, učitelja, pedagoga i stručnih lica koji usvojeno znanje i vještine mogu primjenjivati u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djetetom/djecom. Sistem podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih nauka i predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja, odnosno efikasan način povezivanja teorije s obrazovnom praksom. Radi se o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj. Sistem je vrlo dobro i detaljno razrađen, primjenjiv u porodici, predškolskim ustanovama i u razrednoj nastavi osnovne škole. Program nudi načine prepoznavanja darovite djece, njihove karakteristike i načine povećanja IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja, naglašava se važnost porodice i šire društvene zajednice (vrtići, škole i sl.). NTC sistem učenja se uspješno primjenjuje u 15 evropskih država, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Voditelj seminara bio je Ranko Rajović, doktor specijalista interne medicine. Oblast kojom se bavi je neuroendokrinologija. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju, te gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač je MENSE Jugoslavije (danas Srbije) i odsijeka za darovitu djecu NTC (Nikola Tesla centra), te član upravnog odbora direktora svjetske MENSE i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za darovitu djecu. Živi i radi u Novom Sadu, oženjen je i otac četvero djece.

Helen Doron English je i ovog puta bio platinasti sponzor seminara Dr. Ranka Rajovića koji je okupio preko stotinu prosvetnih radnika i roditelja.