Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

SUCCESS! Naša metoda pravi sretne učenike koji govore savršen engleski

Upoznajte Elisu Taliaferi, profesoricu Helen Doron škole koja radi u centru za učenje Cernusco Sul Naviglio u Italiji. Naoružana diplomom iz stranih jezika i literature, odgajana od strane majke belgijsko-američkog porijekla, i sama majka četvero djece od 8 do 20 godina starosti, Elisa smatra da Helen Doron metoda savršeno odgovara njoj kao predavaču, a njenoj najmlađoj kćerki, kao učenici.

“Kada sam se prvi put srela sa metodom Helen Doron prije pet godina, već sam bila iskusna profesorica engleskog i radila sam u osnovnoj i srednjoj školi Waldorf u Milanu.

Momentalno sam shvatila da mi ova metoda savršeno odgovara: omogućila mi je da se potpuno izrazim (volim da pjevam, plešem i pravim “uradi sam” stvari), a također mi je obezbijedila mnoštvo novih stimulacija kako bih unaprijedila svoje podučavanje. Povrh svega, jako su mi se dopali materijali, pjesme, knjige s aktivnostima (posebno one za nove kurseve od Flupa pa nadalje) i divni crtići”, oduševljeno priča Elisa.

Ova iskusna profesorica je počela da predaje mnogo predmeta na različitim nivoima. “Počela sam da radim u Centru za učenje Helen Doron u popodnevnim časovima, dok sam ujutru predavala engleski i francuski tinejdžerima, a naveče držala časove za odrasle.

U međuvremenu sam testirala ovu metodu na svojoj najmlađoj kćerki, koja je počela da prati Fun with Flupe časove kada je imala 4 godine, a sada je na kursu More Jump with Joey. Ona je toliko stvari naučila a da nije ni shvatila da uči, da i ne pominjem njen savršeni akcenat!”

Zašto je škola Helen Doron najbolja za nju?

“Volim sve u vezi svog posla: zabavljam se dok predajem, uživam dok pripremam časove i rekvizite za učenje, i osjećam se kao kod kuće u prijateljskoj i porodičnoj atmosferi centra za učenje. Ove godine sam također počela da pomažem u organizaciji ekstra aktivnosti škole: kurseva za vrtiće, specijalnih događaja itd. Stvarno sam sretna!

Mislim da je ovo najbolji posao na svijetu za nekog ko voli engleski, djecu i podučavanje… kao što sam ja!”