Bosna i Hercegovina
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Engleski jezik za djecu

  Helen Doron učenici se zabavljaju i uče engleski jezik – sve u isto vrijeme.

  Saznajte zašto
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Isprobajte nas

  Pozivamo Vas na besplatan demo čas.

  Pronađite Learning Centar
 • English for kids
  Od male djece do tinejdžera

  Mi pripremamo mlade učenike od 3 mjeseca do 19 godina za uspješnu budućnost.

  Pronađite Learning Centar
 

Više od engleskog, vrijednost za cijeli život

U proteklih 30 godina vidjela sam i doživjela kako je Helen Doron metodologija pomogla djeci da uspješno uče engleski. Iako sam zahvalna da je metoda uspješna, bilo mi je zanimljivo čuti od učitelja, teacher trenera, franšizera i master franšizera da uspješnost metode nadilazi učionicu i da je promijenila njihov obiteljski život, odnose s drugima i način na koji posluju.

To me ne iznenađuje, jer Helen Doron metoda nije samo povezana sa učenjem engleskog, ona daje učiteljima i njihovim učenicima podlogu za uspjeh i izvan učionice.

Nedavno mi se preko društvene mreže javio gospodin koji mi je rekao kako je metoda imala dugotrajan uticaj na njega. Kao bivši Helen Doron učitelj, razumio je da je proces učenja dinamičan i da je sadržaj i metodu učenja potrebno prilagoditi potrebama učenika. Kako se mijenjalo njegovo iskustvo podučavanja i karijera, preselio se u SAD i uspio je iskustvo podučavanja iz Helen Doron škole prenijeti na svoj rad s industrijskim dizajnom.

Helen Doron učitelji su obučavani tako da pozitivno potiču djecu i uvažavaju njihov način učenja. Cijeli proces učenja potiče dijete rečenicama kao što je „da, on to može!“. Ta podrška i briga za dijete je suprotna tradicionalnim metodama podučavanja, a ponekad i roditeljskom odgoju. Ova metoda uči ljude i objašnjava kako dati povratnu informaciju i kako doprinijeti razvoju djeteta. Takav pozitivan pristup stvara zdrav način razmišljanja koji utiče na naše odnose s drugima, a ne samo na one unutar učionice.

To je način na koji bi roditelji trebali poticati djecu. Neki roditelji smatraju da trebaju biti kritični i negativni, ali to uopšte nije potrebno. Kad roditelji razumiju da je pozitivan odgovor odličan za djecu, to se prenosi na sve njihove odnose; porodični život se popravi, druge možete učiti tom ponašanju i koristiti gau raznim situacijama.

Obuka Helen Doron učitelja ne pruža samo kvalifikacije za podučavanje djece bilo gdje u svijetu, već uči i vještinama važnim za život. Kroz našu obuku vidim da učitelji prolaze kroz jedan proces u kojem ne uče samo kako davati pozitivne povratne informacije, već na dubljoj razini pronalaze dijete u sebi. Zaigranost dovodi učitelja na površinu i uči ga tehnikama koje su korisne u svakodnevnom životu. Ne bih se iznenadila da ljudi dođu na naše kurseve samo da bi se dublje uključili u našu filozofiju jer im pružamo vještine potrebne za život.